De-a lungul carierei mele, am dezvoltat și prezentat numeroase documente interne de politici și strategii ale companiei. Cu experiență și practică, a devenit evident că un proces nu va rezista timpului și nu se va schimba dacă nu este scalabil și replicabil. Aceleași principii sunt valabile și pentru o strategie de marketing social media; trebuie să fie un proces care se poate adapta la creștere în timp și schimbare.

Noile canale de socializare apar în stânga și în dreapta, în special pentru comunitățile de rețele sociale de nișă și rețelele de afaceri orientate geografic. Pentru a ajunge la noi perspective, va trebui să vă extindeți în mod continuu acoperirea în rețelele noi adecvate. Cu fiecare extindere, indiferent dacă lansați campania inițială de marketing pe rețelele sociale sau vă lansați într-o nouă rețea socială sau spațiu, există patru considerații cheie. Acest articol nu abordează detaliile pentru planul dvs. de jocuri de socializare pentru a include strategia dvs. de afaceri, obiectivele și acțiunile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple, ci oferă mai degrabă o abordare repetabilă care poate fi aplicată pe tot parcursul ciclului de viață al campaniei dvs.

1. Începeți mic

Dacă te aventurezi în lumea social media pentru afacerea ta sau decizi că este timpul să devii serios cu implicarea ta în social media pentru a profita cu adevărat de această oportunitate de marketing incredibilă, fă un pas înapoi, concentrează-te și începe mic. Este ușor să te prinzi în posibilitățile de marketing pe rețelele sociale și să treci rapid în prea multe domenii simultan. Acest lucru nu numai că va fi copleșitor, dar vă va ușura campania. Faceți puțină cercetare sau angajați un specialist care vă poate sfătui să alegeți două sau trei rețele sociale care sunt cele mai aplicabile pentru afacerea dvs. Configurați-vă profilurile, identificați publicul țintă și începeți să vă construiți prezența în acele rețele selectate, asigurându-vă că rămâneți aliniat cu strategia dvs. de afaceri.

2. Fii confortabil

Dezvoltarea confortului și a familiarității cu forumurile și tehnologiile de pe rețelele sociale este foarte importantă, mai ales dacă sunteți nou în spațiul social media. Trebuie să vă simțiți confortabil nu numai cu modul de utilizare a tehnologiei, ci și cu interacțiunea cu publicul țintă. Interacțiunile dvs. ar trebui să fie naturale și plăcute. Un beneficiu cheie al rețelelor sociale este abilitatea de a vorbi „cu„ publicul tău și nu „la„ publicul tău. Împărtășiți idei și oferiți valoare potențialilor dvs. și liderilor din industria dvs. Există nenumărate modalități de a vă conecta cu publicul dvs. pe baza afacerii și a domeniului de expertiză. O mică încercare și eroare este în regulă. Testați apa, încercați diferite abordări și asigurați-vă că urmăriți și măsurați rezultatele, astfel încât să puteți determina ce funcționează cel mai bine.

3. Stabiliți o rutină

Aceasta poate fi o zonă dificilă pentru multe companii. Da, este nevoie de o anumită disciplină, dar odată ce stabiliți o rutină care funcționează pentru dvs., veți avea consecvență esențială pentru rețelele sociale. Dacă postezi o actualizare pe Twitter doar o dată pe săptămână, un articol pe pagina ta de Facebook din când în când și răspunzi la o discuție pe rețeaua ta socială de nișă o dată pe lună, nu câștigi vizibilitate. Cu cât contribui mai mult, cu atât ești mai vizibil. Rămânerea activă și furnizarea de valoare vor duce la revenirea asupra influenței sau recunoașterea mărcii, care la rândul lor va duce la rentabilitatea investiției. Ce rutină funcționează cel mai bine va fi diferit pentru fiecare afacere și va depinde dacă desfășurați campania singur sau cu ajutorul colegilor sau a unui specialist în social media.

Pentru unii, cel mai bine este să grupați activitățile de rețea socială împreună la un moment dat în timpul zilei, pentru a vă concentra pe alte sarcini în restul zilei. Pentru alții, construirea în cantități mici de timp pe tot parcursul zilei pentru a vă concentra pe o anumită rețea socială este mai ușoară. Există câteva instrumente excelente pentru a vă programa postările în avans în mai multe rețele, cum ar fi Hootsuite (preferatul meu personal) și Tweetdeck. Acest lucru vă poate economisi timp și vă poate ajuta să mențineți acel nivel constant de interacțiune. Nu toate actualizările și postările ar trebui să fie pre-programate, dar încorporarea unor programe este o bună practică și, de asemenea, o modalitate excelentă de a utiliza serviciile unui specialist. Prin delegarea unor activități de marketing pe rețelele sociale, veți avea mai mult timp să interacționați personal cu publicul dvs. țintă, răspunzând la comentarii și răspunzând la discuții în mod regulat.